Kivonatkészítés:
100 gramm szárítmányra 9-10 dl 40% alkohol (pálinka, vodka) vagy olaj (napraforgó, olíva) ráöntve, jól lezárva 3 hétig áztatni,
naponta megrázni.
(a 100gramm szárítmány kb 8 decis térfogatú, így 8-9 decinél nem érdemes kevesebbet ráönteni, mert nem lehet majd kipréselni)
Majd szűrni, préselni (tüllel, vagy én pl krumplinyomón préselem ki ).
Az így kapott kivonatot 7-10 nap alatt kell elfogyasztani.
Nekem 100 gramm szárítmány és 9 dl alkohol felhasználásával 7,5 dl tinktúrát sikerül kipréselni.
Folyamatban van a porból készült kivonat készítése is.
A por térfogata kb fele-harmada a sima szárítmányénak.
Kezdetnek 200gramm porra öntöttem 9dl alkoholt.
Az ürömben van vízoldható, és zsíroldható hatóanyag is, emiatt jobb az alkoholos, mert abban mindkét típus tud oldódni.
Valamint az alkohol gyorsan, szerintem már a gyomorból is képes felszívódni.
Kúra alatt vastartalmú ételek vagy étrendkiegészítő fogyasztását javaslom.
Ne egyszerre legyen fogyasztva az ürömmel, hanem több órás eltéréssel, hogy ne a gyomorban találkozzanak.
A hatóanyag vas jelenlétében fejti ki a hatását.
A daganatos, parazitával, vírussal, stb fertőzött emberi sejtek több vasat tartalmaznak és ezzel plusz a vassal lép reakcióba az artemisinin hatóanyag.